ENTRADAS GRATIS | Consigue aquí invitaciones para tus conciertos favoritos. Sólo con tu email                  Recibe en tu email las mejores propuestas de los mejores escenarios

entradas-Black-Friday-ticketea
entradas-Black-Friday-ticketea
MÚSICA

TIANA ANTICA 2018 -QVINTA ESSENÇIA POLIFONIA DEL RENAIXEMENT
Tiana Antica 2018 -QVINTA ESSENÇIA Polifonia del Renaixement

LUCA MARENZIO. Primer llibre de madrigals

És impossible tenir una visió global del madrigal sense la figura cabdal de Luca Marenzio (1553-1599). Altres madrigalistes, com Claudio Monteverdi, aniran més enllà en el realisme dels afectes, o com Gesualdo, portaran al màxim l'exasperació emotiva, però Marenzio, per la seva banda, posa les bases d'un classicisme expressiu i formal en què a penes té rivals.

En lestil de Marenzio, l'equilibri i la perfecció de l'escriptura s'imposen de forma constant com a valors primaris: ni li falta ni li sobra res. 

Els seus madrigals van ser objecte d'admiració des de molt aviat. Bé ho demostra l'èxit que va acompanyar la publicació en 1580 del seu Primer llibre de madrigals a cinc veus, a la qual van seguir 9 reimpressions a Venècia i unes quantes més -totals i parcials- fora d'Itàlia. Amb vint anys, Marenzio mostra una maduresa tan sols comparable amb Monteverdi.

Aquest Primer Llibre és ja una obra mestra i marca un capítol important en el desenvolupament del madrigal a la fi del segle XVI.


Probablemente te interese mucho...
Calendario de eventos Kmon
Viajes
El tour de la Segunda Guerra Mundial, o Gran Guerra Patria como es conocida por los rusos, se presenta como una actividad impre... (leer más)
BERRIZ ABADIÑO
© Gestor de contenidos Gestor de contenidos HagaClic

Kmon

Licencia de Creative Commons
Esta obra está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons