ENTRADAS GRATIS | Consigue aquí invitaciones para tus conciertos favoritos. Sólo con tu email                  Recibe en tu email las mejores propuestas de los mejores escenarios

CHARLA

CCCB- L?ESPIRAL DE L?ODI. CONFERÈNCIA DE CAROLIN EMCKE
CCCB- L?espiral de l?odi. Conferència de Carolin Emcke

CCCB - Lespiral de lodi. De les xarxes a la realitat política. Conferència de Carolin Emcke

Les demostracions dodi i violència sestan convertint, en els últims temps, en un fet cada cop més freqüent i gairebé normalitzat; no només en països en conflicte, sinó també en el si de societats democràtiques i en pau. No es tracta només dindividus, sovint anònims, que propaguen lodi a les xarxes, sinó fins i tot de representants polítics que demonitzen determinats col·lectius vulnerables i fan de lodi linstrument principal per canalitzar el conflicte polític.

La periodista i filòsofa alemanya Carolin Emcke, una de les veus més crítiques al seu país en defensa dels drets de les minories, denuncia la impunitat amb què lodi sestà propagant; una espiral que ha desembocat en els discursos xenòfobs i homòfobs de partits populistes, les agressions a refugiats i immigrants per part de grups de ciutadans, fins a arribar a lextrem dels assassinats de caire racial o els atemptats terroristes a gran escala. Emcke, combinant la seva experiència directa de la violència com a excorresponsal de guerra i la reflexió filosòfica sobre el comportament humà, ens commina a preguntar-nos sobre les profundes arrels daquest odi. Quines frustracions i pors samaguen darrere daquests discursos i actes? És lodi estructural a les nostres societats o relatiu als moments de crisi, com lactual? Amb quins arguments podem fer-hi front? Per a Emcke, entendre "que no justificar" els orígens de lodi i els mecanismes que lalimenten és un pas necessari i fonamental per poder-lo desactivar.

Informació pràctica:

Preu: 3€  / Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria) i jubilats amb Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB a recollir l'entrada corresponent. Disponibles sempre que hi hagi entrades a la venda). 

Hi ha traducció simultània de langlès al català.

 


Probablemente te interese mucho...
Calendario de eventos Kmon
Gastronomía
Viajes
Mediante este tour, los visitantes tienen el privilegio de pasear alrededor de las antiguas haciendas de los zares en Moscú. Gracias a las explicaciones de un guía de habla hispana, dur... (leer más)
© Gestor de contenidos Gestor de contenidos HagaClic

Kmon

Licencia de Creative Commons
Esta obra está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons