ENTRADAS GRATIS | Consigue aquí invitaciones para tus conciertos favoritos. Sólo con tu email                  Recibe en tu email las mejores propuestas de los mejores escenarios

CHARLA

 
CCCB- L?ESPIRAL DE L?ODI. CONFERÈNCIA DE CAROLIN EMCKE
CCCB- L?espiral de l?odi. Conferència de Carolin Emcke

CCCB - Lespiral de lodi. De les xarxes a la realitat política. Conferència de Carolin Emcke

Les demostracions dodi i violència sestan convertint, en els últims temps, en un fet cada cop més freqüent i gairebé normalitzat; no només en països en conflicte, sinó també en el si de societats democràtiques i en pau. No es tracta només dindividus, sovint anònims, que propaguen lodi a les xarxes, sinó fins i tot de representants polítics que demonitzen determinats col·lectius vulnerables i fan de lodi linstrument principal per canalitzar el conflicte polític.

La periodista i filòsofa alemanya Carolin Emcke, una de les veus més crítiques al seu país en defensa dels drets de les minories, denuncia la impunitat amb què lodi sestà propagant; una espiral que ha desembocat en els discursos xenòfobs i homòfobs de partits populistes, les agressions a refugiats i immigrants per part de grups de ciutadans, fins a arribar a lextrem dels assassinats de caire racial o els atemptats terroristes a gran escala. Emcke, combinant la seva experiència directa de la violència com a excorresponsal de guerra i la reflexió filosòfica sobre el comportament humà, ens commina a preguntar-nos sobre les profundes arrels daquest odi. Quines frustracions i pors samaguen darrere daquests discursos i actes? És lodi estructural a les nostres societats o relatiu als moments de crisi, com lactual? Amb quins arguments podem fer-hi front? Per a Emcke, entendre "que no justificar" els orígens de lodi i els mecanismes que lalimenten és un pas necessari i fonamental per poder-lo desactivar.

Informació pràctica:

Preu: 3€  / Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria) i jubilats amb Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB a recollir l'entrada corresponent. Disponibles sempre que hi hagi entrades a la venda). 

Hi ha traducció simultània de langlès al català.

 


Probablemente te interese mucho...
Fechas del espectáculo
Octubre

Martes
CCCB
18:30 H
Barcelona
mostrar mapa
Calendario de eventos Kmon
Viajes
El tour de la Segunda Guerra Mundial, o Gran Guerra Patria como es conocida por los rusos, se presenta como una actividad imprescindible para conocer la historia de este país. La gran p... (leer más)
© Gestor de contenidos Gestor de contenidos HagaClic

Kmon

Licencia de Creative Commons
Esta obra está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons