ENTRADAS GRATIS | Consigue aquí invitaciones para tus conciertos favoritos. Sólo con tu email                  Recibe en tu email las mejores propuestas de los mejores escenarios

OTROS

EL CDIAP (ATENCIÓ A LA PREMATURITAT)
El CDIAP (Atenció a la prematuritat)

EL CDIAP EL DISPOSITIU PÚBLIC PER A LA PETITA I PRIMERA INFÀNCIA. L'ATENCI" ALS INFANTS AMB PREMATURITAT I LES SEVES FAMÍLIES

 

MPARTEIX: 
CARLES CELIS

Psicòleg clínic i Cap de Servei del Cdiap-Aspronis (La Selva i Maresme nord). Vicepresident de la Uccap.

Parlarem a fons del rol del CDIAP i contestarà a totes les preguntes i dubtes que us sorgeixin.

Les entrades al workshop les podeu comprar al ticketea. 
Pels socis de SOM PREMATURS són gratuïtes. Cal que envieu un correu electrònic a info@somprematurs. cat i us enviarem l´entrada!

QUÈ DIUEN ELS EXPERTS?
Segons Concepccion Gómez Esteban; Fundadora de la 1a. Associació de prematurs dEspanya APREM, Sociòloga i professora titular de la Universitat Complutense de Madrid i actualment també membre de la Comisión de la Infancia y Adolescencia con Discapacidad de la Comunidad de Madrid

La AT, actividad de prevención secundaria a desarrollar desde que nace un bebé con riesgo y el apoyo que prestan sus profesionales, es fundamental para proporcionar estimulación y superar el desfase madurativo frecuente en los niños prematuros, para supervisar la posible aparición de situaciones de riesgo social, prevenir trastornos, limitaciones funcionales y/o discapacidades y reducir la severidad de estas; actuaciones todas orientadas a fomentar la autonomía y paliar la posibilidad de dependencia futura en esta población, con su alto coste económico familiar y social y para la calidad de vida del niño y su entorno.A Catalunya laccés universal al CDIAP està consolidat de fa temps. Ara bé, Perquè no totes les famílies de prematurs amb risc biològic no hi accedeixen? Com i en quin sentit cal que informem a les famílies per a poder derivar o no un nen prematur a un CDIAP? Depèn dels trastorns o afeccions ja adquirides o també saconsella que hi accedeixin prematurs sense seqüeles aparents? Es cert que les seqüeles en la prematuritat poden sorgir més enllà de l'arribada a casa?
Com empoderem als pares i com treballem plegats per unificar els criteris per accedir a un centre datenció precoç i que cap nen així quedi desatès daquesta possible morbilitat de la prematuritat?

PROTOCOLS I NORMATIVA EXISTENT A CATALUNYA

PROTOCOL DE PREVENCI" I ATENCI" A LA PREMATURITAT de lAgència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya ens diu en referència al seguiment de la prematuritat diu el següent: (Enllaç)
Establex quins són els organismes i ens que realitzen o poden realitzar el seguiment i dona suggeriments de com implementar aquest seguiment.

DECRET 261/2003, de 21 d'octubre, pel qual es regulen els serveis d'atenció precoç (Departament de Benestar Social i Família)(Enllaç):
La Llei del Parlament de Catalunya 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, dins el capítol 1, del títol V, sobre mesures destinades a infants i adolescents, dóna un gir substancial i avança en la definició naturalesa i abast dels serveis d'atenció precoç, de manera que es conformen com a serveis que tenen caràcter universal i gratuït per als infants fins els sis anys i llurs famílies i, per tant, un dret subjectiu al seu accés, en les condicions i d'acord amb el procediment que reglamentariament s'estableixi, dins un sistema de prestacions familiars que supera l'àmbit de la Llei 17/1994, de 16 de novembre, en matèria d'assistència i serveis socials.

Aquest Decret, per tant, ve a donar compliment a la previsió legal i efectua el corresponent desplegament reglamentari, i regula a la seva part dispositiva el caràcter universal dels serveis, la naturalesa i dret d'accés als serveis, el contingut, les persones que hi tenen dret, entre daltres.

DECRET 45/2014, d'1 dabril, de modificació del Decret 261/2003, de 21 d'octubre, pel qual es regulen els serveis d'atenció precoç. (Departament de Benestar Social i Família) (Enllaç)
Modifica article 4 , 5 , annex Apartats a) i b) del DECRET 261/2003, de 21 d'octubre, pel qual es regulen els serveis d'atenció precoç.


Probablemente te interese mucho...
Calendario de eventos Kmon
Gastronomía
Viajes
Mediante este tour, los visitantes tienen el privilegio de pasear alrededor de las antiguas haciendas de los zares en Moscú. Gracias a las explicaciones de un guía de habla hispana, dur... (leer más)
© Gestor de contenidos Gestor de contenidos HagaClic

Kmon

Licencia de Creative Commons
Esta obra está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons