ENTRADAS GRATIS | Consigue aquí invitaciones para tus conciertos favoritos. Sólo con tu email                  Recibe en tu email las mejores propuestas de los mejores escenarios

OTROS

CCCB-BARCELONA MÍSTICA-TROBADA AL FONS MAÇÒNIC ARÚS
CCCB-Barcelona mística-Trobada al Fons maçònic Arús

CCCB- Encontres amb la Barcelona mística i secreta

Trobada al Fons maçònic de la Biblioteca Pública Arús, a càrrec de Josep Brunet Sierra, membre del Patronat de la Biblioteca Pública Arús i expert en maçoneria.

A partir de lexposició La llum negra. Tradicions secretes en lart des dels anys cinquanta, oferim tres trobades en llocs diversos que busquen ampliar el coneixement i la manera de mirar la ciutat de Barcelona. Les biblioteques esdevenen dipositàries i matrius prodigioses de sabers de diverses menes, i la pròpia fisonomia de la ciutat sens transmuta en un viatge imaginari, com un punt dunió despais i temps. I a cada una de les cites, una trobada amb un expert que ens parlarà de petjades i llegats, derudits, intel·lectuals i personatges de procedències diverses que, de manera més o menys velada, han contribuït a donar a Barcelona la seva personalitat única.

Rossend Arús, barcelonès nascut el 1845, fou un distingit comerciant, dramaturg i periodista, però sobretot un filantrop interessat en contribuir al progrès de la societat que el rodejava a partir dun ideari tolerant i lliurepensador. El 1866, Arús ingressà com a membre destacat de la maçoneria a la Lògia La Fraternitat núm.1 de Barcelona, arribant a ser més tard Gran Mestre de la maçoneria catalana. El seu llegat es troba avui dipositat a la Biblioteca que porta el seu nom, a ledifici que fou la seva residència. En el si daquest lloc singular, ens trobarem amb Josep Brunet qui desvetllarà algunes de les claus de la personalitat de Rossend Arús, així com les relacions possibles entre Maçoneria i movimient obrer, amb la finalitat de posar llum sobre un tipus de societats que tenen una imatge difusa.

Programa Barcelona mística i secreta:

Dijous 27 de setembre - Trobada a la Bibliotheca Mystica et Philosophica Alois M. Haas (Fons de la Universitat Pompeu Fabra)

Dissabte 29 de setembre - Passeig per la Vallcarca invisible a partir de Juan Eduardo Cirlot 

Dijous 4 doctubre - Trobada al Fondo maçònic de la Biblioteca Pública Arús

Informació pràctica:

Preu: 6€

Reduït: 4,80€, per a menors de 25 anys, carnet Jove, jubilats, família nombrosa i monoparental i carnet Discapacitat

Gratuït per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (educació obligatòria), menors de 12 anys i jubilat amb Targeta Rosa (cal passar prèviament per Taquilles del CCCB a recollir el tiquet)


Probablemente te interese mucho...
Calendario de eventos Kmon
Gastronomía
Viajes
El tour de la Segunda Guerra Mundial, o Gran Guerra Patria como es conocida por los rusos, se presenta como una actividad imprescindible para conocer la historia de este país. La gran p... (leer más)
© Gestor de contenidos Gestor de contenidos HagaClic

Kmon

Licencia de Creative Commons
Esta obra está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons