ENTRADAS GRATIS | Consigue aquí invitaciones para tus conciertos favoritos. Sólo con tu email                  Recibe en tu email las mejores propuestas de los mejores escenarios

MÚSICA

TIANA ANTICA 2018 - "LOS ORGANOS DIZEN CHANSONES"
Tiana Antica 2018 - "Los organos dizen chansones"

Guillermo Pérez, organetto

Ocasió per gaudir del repertori dels grans compositors medievals de la mà d'un especialista. Obres de Guillaume de Machaut, Johannes Ciconia, Francesco Landini i anònims del segle XIII i XIV sonaran en aquest instrument tant poc present als festivals de casa nostra. 

L'ORGANETTO.

L'orgue de mà o organetto, segons el seu estès vocable italià, apareix a Europa a mitjans del segle XII. En ple desenvolupament dels òrgans gòtics, aquest instrument de petit format va poder servir de terreny experimental per a la construcció d'òrgans de major grandària. Donada la seva lleugeresa, podia ser tocat sobre la cama del músic, la mà dreta accionant les tecles o botons mentre que l'esquerra fa anar la manxa situada a la part posterior o inferior de l'instrument. Aquesta manxa permet el control de la pressió de l'aire enriquint l'execució instrumental amb totes les possibilitats expressives pròpies dels instruments de vent: vibrato, accents, microdinàmiques ... 

Així, l'organetto tindrà un paper primordial en el desenvolupament de tots els repertoris, sacres i profans, des dels trobadors fins al començament del Renaixement. A partir d'aquest moment, l'orgue portàtil coneixerà una progressiva decadència que el portarà a la seva completa desaparició a mitjan segle XVI deixant com a llegat una incalculable representació documental i iconográfica.


Probablemente te interese mucho...
Calendario de eventos Kmon
Viajes
El tour de la Segunda Guerra Mundial, o Gran Guerra Patria como es conocida por los rusos, se presenta como una actividad impre... (leer más)
BERRIZ ABADIÑO
© Gestor de contenidos Gestor de contenidos HagaClic

Kmon

Licencia de Creative Commons
Esta obra está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons