ENTRADAS GRATIS | Consigue aquí invitaciones para tus conciertos favoritos. Sólo con tu email                  Recibe en tu email las mejores propuestas de los mejores escenarios

MÚSICA

TIANA ANTICA 2018 - "LOS ORGANOS DIZEN CHANSONES"
Tiana Antica 2018 - "Los organos dizen chansones"

Guillermo Pérez, organetto

Ocasió per gaudir del repertori dels grans compositors medievals de la mà d'un especialista. Obres de Guillaume de Machaut, Johannes Ciconia, Francesco Landini i anònims del segle XIII i XIV sonaran en aquest instrument tant poc present als festivals de casa nostra. 

L'ORGANETTO.

L'orgue de mà o organetto, segons el seu estès vocable italià, apareix a Europa a mitjans del segle XII. En ple desenvolupament dels òrgans gòtics, aquest instrument de petit format va poder servir de terreny experimental per a la construcció d'òrgans de major grandària. Donada la seva lleugeresa, podia ser tocat sobre la cama del músic, la mà dreta accionant les tecles o botons mentre que l'esquerra fa anar la manxa situada a la part posterior o inferior de l'instrument. Aquesta manxa permet el control de la pressió de l'aire enriquint l'execució instrumental amb totes les possibilitats expressives pròpies dels instruments de vent: vibrato, accents, microdinàmiques ... 

Així, l'organetto tindrà un paper primordial en el desenvolupament de tots els repertoris, sacres i profans, des dels trobadors fins al començament del Renaixement. A partir d'aquest moment, l'orgue portàtil coneixerà una progressiva decadència que el portarà a la seva completa desaparició a mitjan segle XVI deixant com a llegat una incalculable representació documental i iconográfica.


Probablemente te interese mucho...
UDA LABUR HORI - AQUEL CORTO VERANO
El trompetista Juan de Diego (Bilbao, 1968) ha actuado en muchos de los más prestigiosos festivales de jazz internacionales. ... (leer más)
   Han pasado 20 años desde la grabacion de nuestro primer disco, Medieval y queremos celebrarlo con todos vosotros de una ma... (leer más)
El 22 de diciembre en Valencia Fernando Costa, el ibicenco y granadino a partes iguales, es uno de esos artistas que está tom... (leer más)
ANTONIO OROZCO
MAÓ CÁDIZ DONOSTIA-SAN SEBASTIÁN HUESCA ...
Calendario de eventos Kmon
Gastronomía
Conferencia de Daniel Habif en MadridEl conferencista Daniel Habif pasará por Madrid en el Teatro Nuevo Apolo el próximo 4 de julio de 2019 a las 20:00 horas.No te pierdas la c... (leer más)
Ver entradas
Viajes
Filarmónica del Elba en Hamburgo: Visita guiada y acceso a plaza (sin conciertos)La Filarmónica del Elba es uno de los recintos culturales más importantes de la ciudad de Hambu... (leer más)
Ver entradas
© Gestor de contenidos Gestor de contenidos HagaClic

Kmon

Licencia de Creative Commons
Esta obra está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons